Tagliatelle cu sos de lămâie.

Tehnica de preparare a acestor paste se numeste pasta risottata, adică o tehnică ce presupune gătirea pastelor direct în sos, precum risotto. Este o tehnică rapidă și se pretează oricărui tip de paste. În opinia mea pastele cu sosuri simple, cu puține ingrediente, sunt mai gustoase gătite cu această tehnică.

Update:

Se pare ca sucul de la o lamaie ar conferi un gust prea acru, mie imi place tocmai aceasta particularitate, dar nu place tuturor. Va recomand sa puneti doar sucul de la o jumatate de lamaie la 2 portii, si de la una intreaga la 4 portii. Cantitatile nu se dubleaza, daca doriti sa gatiti pentru 4 persoane folositi 80 gr paste/persoana, coaja si suc de la o lamaie, 4 linguri de smantana 50 gr unt, 500 ml de apa, parmezan cat este necesar. Nu va cramponati de cantitati, doar in patiserie si cofetarie se cere precizie, singurele cantitati pe care trebuie sa le respectati sunt paste/apa, altfel riscati ca preparatul sa iasa foarte sec sau foarte lichid. Eu am ajuns la aceste cantitati testand de nenumarate ori, pana am ajuns sa obtin o cremozitate satisfacatoare.

 

INGREDIENTE (2 portii):

  • 160 gr paste cu ou, tipul tagliatelle
  • coaja rasă și sucul de la o lămâie
  • 40 gr de unt
  • 3 linguri cu smântână de gătit
  • parmezan ras
  • sare
  • 350 ml apă

MOD DE PREPARARE:

  1. Pregatiti-va toate ingredientele. Toate trebuie sa fie la îndemână, timpul de gatire este foarte scurt.
  2. Puneți apa în tigaia în care veți găti pastele, când da în clocot puneti o jumătate de linguriță cu sare de mare.
  3. Asezati cuiburile de paste în apă și desfaceti-le cu o furculită, pe măsură ce se înmoaie. 
  4. Din acest moment prepararea va dura exact cate minute sunt înscrise pe pachet, ca timp de fierbere. În cazul meu, 6 minute.
  5. Adăugați smântâna, iar după 1 minut, coajă de lămâie si untul.
  6. Pe la jumătatea timpului de coacere adăugați sucul de lămâie. Pastele trebuie să fie în permanență acoperite de sos.
  7. La final stingeti focul, dați deoparte si presărați parmezan ras. Serviți imediat.

Be the first to comment

Lasă un răspuns