Prăjitură cu nectarine și zmeură.

Dacă aveți prin frigider 2 ouă, o jumatate pachet de unt și un pahar de lapte, procurați-vă o nectarină și un pumn de zmeură, să facem o prăjitură impreună:

INGREDIENTE:

  • 110 gr unt moale
  • 130 gr zahăr brun
  • 60 gr zahăr alb
  • 2 ouă
  • 220 gr făină
  • 150 ml lapte, grăsime 3,5%
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • coaja rasă de lămâie
  • 1-2 nectarine
  • câteva boabe de zmeură
  • 1 lingură cu zahăr brun, pentru finisaj

USTENSILE:

  • 1 forma de tort, diametrul 23 cm
  • 1 coală hârtie de copt
  • mixer

MOD DE PREPARARE:

  1. Pregătiti-vă toate ingredientele.
  2. Intr-un bol frecați untul împreună cu zahărul brun, alb si cel vanilat, pana devine o crema spumoasa.
  3. Puneti ouăle, câte unul pe rand, bateti bine dupa fiecare, apoi adaugati un praf de sare.
  4. Radeti coaja de la o jumătate de lămâie si adaugati-o la crema cu ou.
  5. Cerneți făina și amestecati-o cu praful de copt.
  6. Incorporati făina alternand cu laptele, pana la epuizarea ingredientelor. Compoziția va avea un aspect tăiat, nu va speriați.
  7. Pregătiți forma de tort: ungeti-o cu unt si tapetati fundul cu hartie de copt.
  8. Turnați amestecul și nivelati suprafața.
  9. Tăiați nectarina, intai felii, apoi în bucățele mici de mărimea boabelor de zmeură. Asezati fructele pe toată suprafața prăjiturii.
  10. Presărați deasupra o lingură de zahăr brun.
  11. Dați la cuptor (incins în prealabil la 180 grade) pentru 50 de minute. Răsuciti prajitura la jumătatea timpului de coacere. Dacă se închide prea tare la culoare, așezați o coală de hârtie de copt deasupra (doar așezați, nu sigilati).
  12. Faceți proba cu scobitoarea, când este gata scoateti forma din cuptor si lăsați să se răcească pe un grătar de bucătărie.

Be the first to comment

Lasă un răspuns