
Dacă aveți prin frigider 2 ouă, o jumatate pachet de unt și un pahar de lapte, procurați-vă o nectarină și un pumn de zmeură, să facem o prăjitură impreună:
INGREDIENTE:
- 110 gr unt moale
- 130 gr zahăr brun
- 60 gr zahăr alb
- 2 ouă
- 220 gr făină
- 150 ml lapte, grăsime 3,5%
- un praf de sare
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
- coaja rasă de lămâie
- 1-2 nectarine
- câteva boabe de zmeură
- 1 lingură cu zahăr brun, pentru finisaj
USTENSILE:
- 1 forma de tort, diametrul 23 cm
- 1 coală hârtie de copt
- mixer
MOD DE PREPARARE:
- Pregătiti-vă toate ingredientele.
- Intr-un bol frecați untul împreună cu zahărul brun, alb si cel vanilat, pana devine o crema spumoasa.
- Puneti ouăle, câte unul pe rand, bateti bine dupa fiecare, apoi adaugati un praf de sare.
- Radeti coaja de la o jumătate de lămâie si adaugati-o la crema cu ou.
- Cerneți făina și amestecati-o cu praful de copt.
- Incorporati făina alternand cu laptele, pana la epuizarea ingredientelor. Compoziția va avea un aspect tăiat, nu va speriați.
- Pregătiți forma de tort: ungeti-o cu unt si tapetati fundul cu hartie de copt.
- Turnați amestecul și nivelati suprafața.
- Tăiați nectarina, intai felii, apoi în bucățele mici de mărimea boabelor de zmeură. Asezati fructele pe toată suprafața prăjiturii.
- Presărați deasupra o lingură de zahăr brun.
- Dați la cuptor (incins în prealabil la 180 grade) pentru 50 de minute. Răsuciti prajitura la jumătatea timpului de coacere. Dacă se închide prea tare la culoare, așezați o coală de hârtie de copt deasupra (doar așezați, nu sigilati).
- Faceți proba cu scobitoarea, când este gata scoateti forma din cuptor si lăsați să se răcească pe un grătar de bucătărie.
Be the first to comment