Fursecuri cu unt.

Cookies delicioși cu unt pentru pachețel la școală sau pentru un moment de răsfăț la o ceașcă cu ciocolată caldă.

INGREDIENTE:

  • 250 gr unt moale, la temperatura camerei
  • 200 gr zahăr tos, de granulație fină
  • 2 ouă +1 gălbenuș
  • 1 praf de sare
  • 280 gr făină BL 55
  • 1 fiolă cu esența de vanilie sau alte esențe care va plac: cocos, lămâie, portocală, migdale
  • 1 lingură cu miez măcinat mai gros de fructe oleaginoase: alune, nucă, fistic, migdale, nucă de cocos (opțional)

USTENSILE:

  • mixer
  • tăvi pentru copt biscuiti
  • hartie de copt
  • poș cu dui de mărime mare
  • spatulă de silicon

MOD DE PREPARARE:

  1. Pregătiți toate ingredientele.
  2. Cu ajutorul unui mixer frecați untul cu zahărul până se transformă intr-o cremă spumoasă.
  3. Adăugați ouăle și continuați mixarea. Aluatul va căpăta un aspect „tăiat”, nu vă speriați, își va reveni.
  4. Incorporati făina cernută si sarea iar la sfarsit esența dorita. Aluatul trebuie sa aibă un aspect cremos, aerat.
  5. Montați duiul poșului.
  6. Turnați tot aluatul în poș, ajutandu-vă de spatula de silicon.
  7. Așezați hartie de copt pe fundul tăvilor.
  8. Începeți să formați fursecurile, dați-le o formă de bănuți groși. Modelati fursecurile păstrând distanta intre ele, se vor lăți la copt.
  9. Presărați deasupra firimituri de fructe oleaginoase. Eu am folosit fistic, alune și cocos. Acesta etapă este opțională, dar influențează un pic gustul. Fursecurile sunt foarte bune și simple.
  10. Dați tăvile la frigider minim 2 ore, sau cât vi se pare ca este necesar să se întărească untul din aluat.
  11. Incingeti cuptorul la 180 de grade, funcția ventilat și coaceți timp de 15-18 minute, până capătă o culoare bej. La jumătatea timpului de coacere întoarceți tava.
  12. Când sunt gata scoateti-le din tavă si lăsați-le să se răcească pe un grătar de bucătărie, astfel incat sa circule aerul pe dedesupt.

SFATURI:

  • Biscuiții sunt delicioși, copiilor le va plăcea cu siguranță. Ideal ar fi sa-i implicați în execuție, puteti obtine împreună, cu un minim de efort, o gustare căreia ii cunoasteți ingredientele.
  • Dacă faceți mai multe fursecuri atentie la umiditatea din aer, având mult unt în compoziție își pierd consistența crocantă. Le puteți conserva în pungi de celofan, bine sigilate.

Be the first to comment

Lasă un răspuns