Tartă cu brie, sos de merișoare și fistic.

Am vazut acesta reteta filmată intr-o revistă englezească pentru amenajari de locuințe și am ramas fascinata de culori si formă, a fost musai sa incerc si eu.

INGREDIENTE:

  • 1 buc aluat de foietaj refrigerat (de preferat in formă rotunda)
  • 70 gr sos de merișoare
  • 150 gr branza brie sau camembert, fara coajă
  • 30 gr de miez de fistic
  • 1 ou
  • sare

MOD DE PREPARARE:

  1. Desfaceti aluatul de foietaj si intindeti-l pe hatia in care a fost ambalat. Puteti folosi si aluat congelat, il decongelati in frigider peste noapte.
  2. Decupati aluatul in forma rotunda, taiati dupa contur folosindu-va de un capac mare.
  3. Asezati in mijlocul foii un castronel si presati usor cat să i se imprime forma. 
  4. Cu ajutorul unui cutit bine ascutit taiati mijlocul in 8 felii egale pana la semnul imprimat în aluat. 
  5. Ungeti marginea tartei cu sos de merișoare.
  6. Indeparatati coaja brânzei si taiati-o felii. Asezati feliile de branza una langa cealaltă, peste sos.
  7. Presarati fistic taiat grosolan.
  8. Apucati fiecare felie de aluat de varf, intindeti-o usor si aduceti-o peste marginea tartei. Presati cu degetele sa se lipeasca. Procedati la fel cu restul.
  9. Ridicati marginea tartei, astfel incat sa formeze un cosulet, iar la caldura sa nu permita branzei sa se imprăstie.
  10. Bateti bine un ou (sau doar gălbenușul cu o lingură de apa) si ungeti aluatul.
  11. Presarati sare deasupra.
  12. Dati la cuptprul incins in prealabil la 200 de grade, pentru 20-25 de minute.
  13. Serviti preparatul fierbinte, ca aperitiv sau gustare. Păcat că nu puteți simți mirosul! ❤

Be the first to comment

Lasă un răspuns