Pulpă de curcan umplută cu miez de pâine și pătrunjel.

INGREDIENTE (4 porții):

  • 1 pulpă de curcan
  • 1 legatură de pătrunjel verde
  • 2 cătei de usturoi
  • 3 felii de pâine albă, fără coajă
  • 1 crenguță de rozmarin
  • 50 gr suncă de Praga
  • 3 linguri pline cu parmezan ras
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 150 ml vin alb
  • 50 ml smântână pentru gătit
  • sare și piper
  • ulei și un cub de unt

USTENSILE:

  • tigaie dreptunghiulară, metalică
  • un ac mare și sfoară alimentară

MOD DE PREPARARE:

  1. Alegati o pulpă mare de curcan, cu pielea intactă.
  2. Cu un cuțit foarte bine ascutit faceți o incizie până la os, pe toată lungimea pulpei. Cu vârful cuțitului incepeți sa indepărtați carnea de pe os, fără să sfâșiați carnea. Extrageți osul și cartilagiile din capul osului, precum si oasele moi de lângă tendoane.
  3. Presarati carnea cu sare si piper.
  4. Puneti la inmuiat feliile de pâine in smântâna de gătit, stoaceti-le (nu foarte tare) și puneti-le in mini procesor impreuna cu pătrunjelul verde, usturoiul, sunca tăiată cubulețe, coaja rasa de lămâie, câteva ace de rozmarin. Dati cateva impulsuri până se trasforma totul intr-o pastă. Trasferati intr-un bol, adăugați parmezanul ras, sare si piper. Omogenizati pasta.
  5. Asezați pasta peste carne, intindeti-o pe toata suprafata si nivelati.
  6. Inchideti pulpa si redați-i forma initială. Coaseti pielea de jur imprejur, fara sa lasati spații goale. Intindeti bine pielea si infigeti acul inclusiv in carne, asa nu se desface la copt. 

     

  7. Intr-o cratita puneti la incins untul si uleiul. Asezati pulpa si prajiti-o rapid pe toate părtile, la foc mare. Stingeti cu vin alb. Adaugati o crenguța de rozmarin. 

  8. Trasferati in cuptor (incins in prealabil la 180 de grade) pentru 60-70 de minute. Stropiti des carnea cu sosul rezultat in timpul coacerii.
  9. Cand este gata scoateti friptura din cuptor si acoperiti tava cu folie de aluminiu. Lasati carnea sa se relaxeze timp de 10-15 minute, apoi taiati-o felii si serviti-o cu garnitura care va place. Este bună atat caldă cât si rece.

Be the first to comment

Lasă un răspuns