Chiftelute din carne de curcan si mortadella (coapte in cuptor).

Aceste chiftelutele sunt foarte gustoase in ciuda faptului ca nu au prea multe condimente si ingrediente, mortadella va imprumuta gustul sau intregului preparat.

INGREDIENTE:

  • 1 kg piept de curcan
  • 150 gr parizer Mortadella (intr-o singura bucata)
  • 1 ou
  • 4 linguri parmezan ras
  • miezul de la 2 felii de paine alba (inmuiat in lapte si stors bine)
  • sare si piper

in plus, pentru coacerea la cuptor:

  • ulei de masline
  • 3-4 frunze de dafin
  • 3 catei de usturoi

MOD DE PREPARARE:

  1. Taiati carnea de curcan si mortadella in cubulete. Tocati-le impreuna.
  2. Amestecati intr-un castron carnea impreuna cu oul, painea, parmezanul. Condimentati cu sare si piper.
  3. Cu mainile ude formati chiftelute de marimea unor mingi de ping-pong.
  4. Puneti-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, stropiti-le cu un fir de ulei. Asezati printre chiftelute frunze de defin si cativa catei de usturoi zdrobiti.
  5. Incingeti cuptorul la 180 de grade si coaceti timp de 30-35 de minute. Chiftelutele vor lasa lichid care impreuna cu uleiul va forma un fel de sos. Cand sunt gata scoateti-le si stropiti-le cu sosul format.

SFATURI:

  • Parizerul Mortadella, il gasiti la orice raion cu mezeluri. Folositi mortadella clasic, simplu, fara masline sau fistic.
  • Chitelultele coapte in cuptor se recomanda persoanelor care doresc un preparat dietetic, dar ele sunt si mai gustoase daca le prajiti in mod traditional.
  • Daca le coaceti in cuptor ele raman albicioase, prin urmare puteti sa le contimentati cu un sos de smantana: caliti o lingura de faina in 2 linguri de unt, stingeti cu 400 ml de supa de pui sau vegetala (dintr-un cub), lasati sa dea in cateva clocote, adaugati 150 ml de smantana lichida de gatit, amestecati bine. Condimentati cu sare. Puneti chiftelultele in sos si lasati sa fiarba la foc mic 8-10 minute. La sfarsit puteti presara marar prospat tocat.

 

Be the first to comment

Lasă un răspuns