Muffins cu dovlecei si cașcaval picant.

O gustare sărată, delicioasă, aspectuoasă și  usor de executat pentru masa tradiționala de Paște.

INGREDIENTE (12 bucăti):

  • 3 ouă
  • 60 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 ml lapte
  • 185 gr faină
  • 1 lingurită rasă de sare
  • 1 lingurita rasă de zahăr
  • 15 gr praf de copt
  • o jumătate de dovlecel (zucchini)
  • 50 gr cașcaval picant (sau dulce/afumat, cum doriti)

USTENSILE:

  • 12 forme de hartie pentru muffins
  • o tava pentru muffins
  • mixer

MOD DE PREPARARE:

  1. Amestecati intr-un bol ingredientele umede: ouăle, laptele, uleiul. Bateti-le cu un mixer.
  2. Amestecati in alt bol ingredientele uscate: faina, sarea, zaharul, praful de copt.
  3. Uniti cele doua compozitii. Puneti treptat compozitia cu făină peste cea cu ouă, omogenizati bine cu ajutorul mixerului.
  4. Dati zucchini pe razatoarea cu ochiuri mari și taiati cascavalul cubulete micute.
  5. Adaugati-le in aluatul de muffins, incorporati-le bine.
  6. Asezati formele de hartie in tava si turnati aluatul in mod egal.
  7. Incingeti cuptorul la 180 grade functia ventilat si coaceti 25 de minute.
  8. Scoateti tava si lasati sa se răcească pe un grătar de bucătărie.

SFAT:

  • Consumati cat sunt calde, branza se topeste in interior, sunt delicioase, dar cand se racesc complet branza se întărește si isi pierd din consistenta pufoasă. Cum timpul de executie este de maxim 10 minute sa sfătuiesc sa le pregătiți doar inainte de servire. In caz contrar, incalziti-le cateva momente in cuptor inainte sa le aduceti la masă.

Be the first to comment

Lasă un răspuns