Mazare cu sos de unt.

Daca aveti prin congelator o punga cu mazare congelata puteti pregati in orice moment o garnitura rapida la un preparat de carne.

INGREDIENTE (4 pesoane):

  • 500 gr de mazare congelata
  • 50 gr de unt, plus 1 lingura
  • 1 salota  (se poate inlocui cu 1/2 ceapa alba)
  • sare, piper
  • 1 lingurita de zahar
  • cateva fire de patrunjel verde

MOD DE PREPARARE:

  1. Taiati solzisori ceapa si puneti-o la calit in 50 gr de unt.
  2. Cand ceapa s-a inmuiat adaugati mazarea congelata si caliti-o timp de 1 minut.
  3. Adaugati o cesca cu apa, si firele de patrunjel verde (innodati firele de patrunjel, se pot inaltura mai usor la sfarsit).
  4. Presarati sare si piper, adaugati zaharul si puneti un capac.
  5. Lasati sa fiarba inabusit pana se patrund boabele de mazare. Daca veti folosi mazare prefiarta la vapori timpul de gatire este foarte scurt. Gustati des boabele, mazarea trebuie sa ramana viu colorata, intregul proces de gatire nu depaseste 10 minute.
  6. Opriti focul, indepartati capacul si adaugati o lingura de unt. Rasuciti tigaia astfel incat untul sa se topesca de la caldura preparatului si sa formeze o emulsie impreuna cu sosul din tigaie.
  7. Serviti garnitura la o friptura, individual sau impreuna cu alte ganituri (piure de cartofi, morcovi caramelizati, etc).

 

 

Be the first to comment

Lasă un răspuns