Mâncare de spanac, cu carne de pui

Acesta se numara printre felurile mele preferate, cand vad spanacul in piață, instantaneu mi se face poftă.

INGREDIENTE (6 portii):

  • o jumătate de pui sau partile anatomice care va plac, circa 800 gr.
  • 1,5 kg spanac proaspăt
  • 1 ceapă mijlocie
  • 2 cățel de usturoi
  • 2 linguri cu pastă de tomate
  • 1 cană de lapte
  • apa
  • sare si piper
  • ulei
  • un varf de lingurita cu sare de lămâie

MOD DE PREPARARE:

  1. Spalati, curățati si zvantati bucatile de carne.
  2. Incingeti intr-o cratiță cateva linguri de ulei si prajiti-le bine pe toate partile, pana devine pielea aurie (eu am folosit doar aripioare pentru ca imi place sa rod cartilagiile).
  3. Scoateti carnea si pastati-o deoparte.
  4. Tocati marunt ceapa, curatati usturoiul si pregatiti pasta de tomate.
  5. In uleiul in care s-a prajit carnea puneti la calit ceapa si usturoiul. Dati un praf de sare si lasati la foc mic sa se inmoaie bine.
  6. Intr-o cratita mare puneti apa la fiert, iar cand da in clocot, opăriti spanacul. Scufundati-l si lasati-l doar 1 minut. Scoateti-l si lăsați la scurs intr-o strecuratoare (de preferat din plastic).
  7. Intre timp puneti pasta de tomate peste ceapa si caliti 2-3 minute. 
  8. Tocati grosolan spanacul, adaugati-l peste sosul de ceapa si caliti cateva minute impreuna, sa se patrunda de gust.
  9. Turnati un pahar de lapte si 1/2 pahar apa, sau cat considerati necesar sa depasesca putin legumele. Puneti capacul si lasati sa fiarba la foc domol pentru 20 de minute. Gustati sosul format, presarati sare si piper.
  10. Adaugati bucatile de carne peste spanac, cu tot cu uleiul si sucurile lasate de carne. Fierbeti 30 de minute la foc mic sau cat trebuie sa se patrunda carnea. Sosul format nu trebuie sa fie scazut, dar nici apos.
  11. Aproape de final adaugati sarea de lamaie, lasati sa dea in 2-3 clocote, gustati. Ajustati gustul daca considerati necesar. Gustul trebuie sa fie racoritor, echilibrat, nu foarte acru. Puteti adauga la sfarsit patrunjel verde tocat sau marar, ambele plante aromatice merg foarte bine. Eu nu am pus nimic, imi place asa cum este.
  12. Serviti preparatul fierbinte.

Be the first to comment

Lasă un răspuns