Escalop de mânzat în sos de roșii (alla pizzaiola).

INGREDIENTE (4 porții):

  • 4 felii de carne de mânzat, taiate foarte subtiri și bătute ca pentru snițele (folositi bucati anatomice fragede de tipul muschiuleț, vrabioară, antricot)
  • 400 gr roșii decojite (din conservă sau prospete, bine coapte)
  • 3-4 cătei de usturoi
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • o ramurică cimbru uscat
  • sare si piper
  • origano proaspăt
  • 4 felii de mozzarella pentru pizza (sau orice branză elastică)

MOD DE PREPARARE:

  1. Pregatiti toate ingredientele.
  2. Căliți usturoiul in ulei până incepe sa-si schimbe culoarea, turnați rosiile decojite impreună cu sucul rezultat. Zdrobiti roșiile cu varful spatulei, adaugati crenguța de cimbru, sare si piper, puneti capac si lasati sa fiarbă înăbușit. Gustati, dacă vi se pare prea acru sosul adaugati un sfert de linguriță de zahăr si lasati sa mai dea in 2-3 clocote. Sosul trebuie sa fie gustos de sine stătător.
  3. Cu ajutorul spatulei faceti loc in tigaie, pe rand cate unul, si asezati feliile de carne. Acoperiti-le cu sos, presarati cateva frunzulite de origano proaspăt, puneti capac si lasati sa fiarba inabusit, cu capac, 5-6 minute. Feliile fiind subțiri se patrund repede. 
  4. Stingeti focul, asezati branza peste fiecare felie de carne si puneti capacul. Branza se va topi de la caldura reziduală.
  5. Serviti feliile de carne pe farfurii calde, cu mult sos de roșii. Sosul este delicios, pregătiti-vă multe felii de pâine, eventual integrală, să vă facă să vă simtiti mai putin vinovați😉

Be the first to comment

Lasă un răspuns