Prăjitură cu lapte cald.

INGREDIENTE:

  • 4 oua mari
  • 200 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 50 ml ulei de floarea soarelui sau 60 gr unt topit
  • 180 gr zahar alb
  • un praf de sare
  • un plic de praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie Bourbon
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • zahar pudra

USTENSILE:

  • o forma de tort cu inel detasabil, cu diametrul de 20 cm
  • mixer
  • hartie de copt

MOD DE PREPARARE:

  1. Bateti ouale cu zaharul pana devin o crema. Mixati mimim 5 minute, sa poata sa cresca mult in volum.
  2. Adaugati un praf de sare, faina cernuta impreuna cu praful de copt, coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie.
  3. Amestecati usor, prin rostogolire, omogenizati bine compozitia.
  4. Incalziti laptele impreuna cu uleiul, sau untul topit, pana la punctul de fierbere, dar fara sa-l dati in clocot. Fierbinte, turnati cate o lingura peste compozitia cu ou si faina, amestecati prin rostogolire incorporand cat mai mult aer. Procedati pana la epuizarea laptelui. Nu turnati mai mult de o lingura o data, exista riscul sa coagulati ouale.
  5. Turnati compozitia in forma unsa si tapetata cu hartie.
  6. Incalziti cuptorul la 180 grade, cuptor neventilat. Coceti pe nivelul inferior al cuptorului (penultimul rand), timp de 30-35 de minute. Faceti proba cu scobitoarea.
  7. Cand este gata, scoateti din cuptor, pudrati cu un strat generos de zahar pudra, si lasati sa se racesca complet pe un gratar de bucatarie.

Be the first to comment

Lasă un răspuns