Ficăței de pasăre cu ceapă.

Nu mai preparasem de ceva vreme ficăței de pasăre cu ceapă, aproape ca uitasem cât de buni sunt.

INGREDIENTE (2 porții):

  • 300 gr ficăței de pasăre
  • 2 cepe albe, mari
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură unt
  • 2 frunze de salvie proaspătă
  • sare și piper
  • 20 ml oțet de vin roșu

MOD DE PREPARARE:

  1. Spălați si curățati ficățeii, stergeti-i de apă.
  2. Spalati si curatati cepa, taiati-o solzișori.
  3. Incingeti intr-o tigaie uleiul si untul, puneti ceapa, un praf de sare, si lasati-o sa se călească pană incepe sa capete o culoare ușor aurie. Rupeți cateva frunzulite de salvie proaspete si caliti-le impreuna cu ceapa.
  4. Adaugati ficăteii, intoarceți-i din cand in cand sa se pătrundă în mod uniform. Piperați.
  5. Turnați otetul de vin roșu, lasati preparatul pe foc cât sa se patrunda de gust. Gustati si asezonați, dacă considerati ca lipseste ceva. Nu va temeti de mirosul acrisor al otetului, va disparea, iar preparatul va fi echilibrat. Lasati să se racorescă si serviți cu garnitura care vă place.

Be the first to comment

Lasă un răspuns