Supă cremă de dovleac plăcintar.

De toamnă.

INGREDIENTE (4 portii):

  • 350 gr dovleac placintar, cantitate neta
  • 2 cartofi mijlocii, rosii
  • 1 ceapa alba
  • 1 crenguta rozmarin proaspat
  • 1 catel de usturoi
  • 40 ml ulei masline
  • 350 ml apa
  • sare
  • ulei de dovleac,sau smantana de gatit, si seminte de bostan, pentru decor

MOD DE PREPARARE:

  1. Tocati ceapa, curatati, taiati cartofii si dovleacul in cubulete.
  2. Caliti ceapa impreuna cu catelul de usturoi si crenguta de rozmarin pana se inmoaie si capata culoare.
  3. Adaugati cartofii si dovleacul, un praf de sare, si lasati sa se patrunda bine legumele, sa fiarba in suc propriu.
  4. Turnati apa, lasati sa fiarba la foc moale 30 de minute.
  5. Eliminati catelul de usturoi, crenguta de rozmarin, pasati compozitia cu ajutorul unui blender de mana. Treceti supa printr-o sita, astfel veti obtine un aspect catifelat.
  6. Repuneti pe foc, gustati si asezonati. Lasati sa dea in 2-3 clocote.
  7. Serviti supa fierbinte, presarati deasupra seminte de dovleac si un fir de ulei crud (sau smantana de gatit).

Am gasit intr-un magazin din Cluj acest ulei din seminte de dovleac, gustul este fabulos! Cred ca a fost extras din seminte prajite, gustul si culoarea sunt intense, foarte placute.

Be the first to comment

Lasă un răspuns