Supă de linte verde.

Toamna este anotimpul supelor dense. Consumate fierbinti, au rolul sa ne incalzeasca si sa ne binedispuna.

INGREDIENTE (4 portii):

  • 250 gr linte verde, uscata
  • 1 ceapa mica
  • 1 tija de telina Apio
  • 2 frunze de dafin
  • 150 gr bacon sau pancetta, cubulete
  • 1,5 l apa calda
  • un cartof rosu fiert, mic
  • 1 lingurita cu pasta de tomate
  • 2 catei de usturoi
  • 1 crenguta cu cimbrisor
  • sare (afumata) si piper
  • ulei
  • ulei de masline de buna calitate, pentru servire

MOD DE PREPARARE:

  1. Pregatiti toate ingredientele.
  2. Spalati lintea in cateva ape. Puneti-o la fiert impreuna cu ceapa, telina, o frunza de dafin, un catel de usturoi. Din momentul in care da apa in clocot, reduceti flacara la minim si fierbeti 15-20 de minute. Nu sarati.
  3. Scoateti legumele, aruncati apa, lasati lintea la scurs.
  4. Puneti 1,5 litri apa la fiert.
  5. Incalziti 2 linguri de ulei, asezati inauntru crenguta de cimbrisor si un catel de usturoi intreg. Lasati sa se infuzezez aromele, apoi adaugati cubuletele de bacon, prajiti-le cat sa prinda culoare.
  6. Taiati cubulete cartoful fiert, caliti-l cu baconul (eu aveam cateva castane fierte, le-am aruncat si pe ele in cratita).
  7. Adaugati lintea fiarta, pasta de tomate. Lasati sa se calesca impreuna cateva momente apoi completati cu apa calda, cat sa acopere lintea de doua degete. Asezonati cu sare si piper.
  8. Puneti capac si lasati sa fiarba 45 de minute la foc foarte mic. Gustati si corectati gustul.
  9. Dati de pe foc, indepartati platele aromatice, si pasati cu blenderul de mana, in 2-3 locuri, cat sa capete o consistenta mai densa.
  10. Serviti in boluri fierbinti. La sfarsit eu au pus un praf de sare afumata si un fir de ulei crud deasupra.

Be the first to comment

Lasă un răspuns