Escalop cu lămâie.

Escalopul cu lămâie este un preparat care va poate scoate din încurcătură când trebuie să pregătiți rapid un pranz sau o cină.

INGREDIENTE (4 porții):

  • 8 felii de carne slabă (poate fi piept de pui, curcan, muschiuleț de manzat sau porc, cotlet de porc)
  • 50 gr unt
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • zeama de la o lamaie
  • sare si piper
  • faină pentru înfainat

MOD DE PREPARARE:

  1. Spalati si stergeti bine feliile de carne.
  2. Bateti-le cu ciocanul, ca pentru snițele.
  3. Pudrati-le sare si piper, apoi treceti-le prin faină si scuturati excesul.
  4. Incingeti untul și uleiul intr-o tigaie, prajiti bucatile de carne pe ambele părți. Piperati cu piper negru proapăt râșnit.
  5. Turnați zeama de la o lamâie, reduceti focul si puneți imediat capac. Se va forma un sos in care vor trebuie sa fiarbă cateva momente bucatile de carne.
  6. Optional, in momentul in care turnati zeama puteti adauga cate o felie subtire de lamaie pe fiecare bucata de carne.
  7. Lasati sa se inabuse carnea cateva momente, intoarceti-o si pe partea cealalta, apoi stingeti focul. Serviti preparatul cald, cu o ganitura de cartofi natur.

Be the first to comment

Lasă un răspuns