Prăjitură cu nuci.

Un deliciu de sezon ❤

INGREDIENTE:

  • 150 gr miez de nucă, plus cateva jumătăti
  • 200 gr zahăr
  • 2 ouă întregi
  • 3 ouă, separate albusuri de gălbenusuri
  • 50 gr unt
  • 150 gr făină
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • zahar pudră
  • unt pentru uns forma

USTENSILE:

  • mixer
  • 2 boluri
  • o formă pentru guguluf

MOD DE PREPARARE:

  1. Tocati marunt miezul de nucă.
  2. Topiti untul in cuptorul cu microunde si lasati-l sa se răcorească.
  3. Uniti cele 2 oua intregi cu 3 gălbenusuri, apoi frecați cu zahărul.
  4. Cand acestea devin o crema, adaugati untul in fir subtire, apoi faina cernută impreună cu praful de copt.
  5. Incorporați miezul de nucă tocat.
  6. Separat, intr-un bol foarte curat, bateti spumă tare cele 3 albusuri ramase, cu un praf de sare.
  7. Adaugati albusurile peste compozitia cu nuca. Incorporati usor, cu miscari circulare.
  8. Ungeti forma cu unt si tapetati-o cu făină.
  9. Scuturati bine excesul, turnati aluatul.
  10. Presarati jumatati de nuca (facultativ).
  11. Preincalziti cuptorul la 180 grade. Coaceti pentru 30-35 minute. Faceti proba cu scobitoarea.
  12. Scoateti si lăsați să se răcească pe un grătar de bucătărie. Rasturnati forma, extrageti prăjitura si pudrati-o cu zahar pudră. Dupa ce s-a racit complet conservati prajitura înfășurată in folie alimentară, tinde să se usuce.

2 Comments

Lasă un răspuns