Paste cu sos de varză creață.

 

 

 

 

 

Ati mai mâncat până acum paste sos cu varză? Dacă nu, poate ar trebui sa incercați, mai ales daca sunteti amatori de paste. Veti avea surpriza sa gustati un preparat plin de savoare, cu un ingrediente moi si crocante, care se completeaza de minune. Varza creață este comercializata, aici in Cluj, mai mult de către maghiari, se pare că ei o fac umplută cu carne tocată, o gasesc frecvent toamna la tarabele lor. De asemenea francezii au un preparat specific „Chou farci au saumon”, adica Varza umplută cu somon, la care folosesc acest soi de varză. Arată minunat, nu stiu ce gust poate avea, dar cu siguranță il voi face si eu si il voi servi ca aperitiv la o masă festivă.

INGREDIENTE (4 portii):

  • 1 varză mică, creață
  • 1-2 ardei iuți
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • ulei de măsline
  • 320 gr paste scurte din grau dur, tipul rigatoni (80 gr paste/persoană)
  • cateva fire de grisine cu ulei de măsline (sau simple)
  • 3-4 linguri parmezan ras

MOD DE PREPARARE:

  1. Măcinati grisinele intr-un robot de bucatarie, pana vor avea aspectul unui pesmet.
  2. Curatati varza de cotor si frunze galbene, taiati-o in felii.
  3. Puneti o oala incapatoare cu apa la fiert, cand da in clocot adaugati o lingurita de sare si puneti varza la fiert timp de 15 minute.
  4. Intre timp taiati ustoriul în feliuțe si tocati marunt ardeiul iute, dupa ce i-ati eliminat nervurile cu semințe.
  5. Intr-o tigaie incalziti 3-4 linguri de ulei de masline. Caliti usturoiul si ardeiul iute, la foc moale. Fierbeti-le in ulei, mai degrabă. V-am explicat tehnica in reteta Spaghetti aglio, olio, peperoncino (Spaghetti cu sos de usturoi, ulei si ardei iute).
  6. Cand este gata varza, scoateti-o cu o paletă si asezati-o pe un tocator.
  7. In apa in care a fiert varza puneti pastele si fierbeti dupa timpul indicat pe pachet, minus un minut.
  8. Tocati varza fiarta, in mod haotic, cat sa se reduca in bucati mai mici, apoi puneti-o la calit in tigaia cu uleiul si usturoiul.
  9. Cand pastele sunt fierte, scoateti-le cu o paleta, fara sa le scurgeti prea tare, si trageti-le la tigaie impreuna cu sosul de varza, usturoi si ardei iute, timp de 1 minut. Stingeti focul si adaugati parmezanul ras. 
  10. Serviti preparatul fierbinte, in portii individuale, cu pesmetul de grisine presarat deasupra si parmezan ras.

Be the first to comment

Lasă un răspuns