Pui gătit cu ardei copți.

INGREDIENTE (6 portii):

  • 1 pui de 1,3 – 1,5 kg
  • 2 cepe mijlocii
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 ardei grasi portocalii
  • 1 catel de usturoi
  • 20 roșii cherry coapte
  • 1/2 pahar vin alb
  • un pumn de masine verzi, fara sâmburi
  • cateva măsline negre sau Kalamata
  • patrunjel verde, cimbrișor
  • ulei de masline

MOD DE PREPARARE:

  1. Taiati puiul bucăți, spalati-l, stergeti-l bine si pârliți pielea.
  2. Coaceti ardeii, curatati pielita si taiati-i in fâsii.
  3. Taiati ceapa solzisori, caliti-o in ulei împreună cu cățelul de usturoi, la foc mediu.
  4. Asezati in tigaie carnea de pui, prajiti-o pe toate părțile. Stingeti cu vinul alb si lasati sa se evapore alcoolul.
  5. Taiati rosiile in jumătati si scoateti-le semințele (facultativ).
  6. Adaugati rosiile si feliile de ardei copt in tigaie. Dati un praf de sare si piper. Daca preparatul nu a lasat suficient lichid, adaugati 1/2 pahar apa sau supa de pui.
  7. Puneti un capac si lasati sa fiarba la foc potrivit, timp de 40 de minute. Intoarceti carnea din cand in cand.
  8. Dupa 40 de minute adaugati măslinele si indepartati capacul. Asezonati dupa gust si mai lasati sa fiarbă inca 10 minute. Eu am dat tigaia la cuptor pentru 10 minute la 190 grade. Sosul trebuie sa aibă o consistență medie, sa nu fie prea apos. Pentru o consistentă mai densă puteti opta sa pasati 2-3 linguri din  legumele din tigaie, cu un blender de mână.
  9. Presarati verdețurile preferate. Puteti presăra deasupra, la servire, un fir subțire de reductie de otet balsamic sau, daca aveti, otet balsamic îmbătrânit. Otetul balsamic si ardeiul copt, sau prajit in tigaie, sunt o combinatie perfectă. Serviti preparatul cald, cu felii de pâine neagră.

Be the first to comment

Lasă un răspuns