Salată caldă de legume.

Dacă este prea cald si vreti sa stati cat mai putin prin bucătărie, salatele reci sau procesate termic intr-un scurt timp, sunt cea mai bună soluție. Secretul acestor preparate, care se pot incropi cu ce aveti la îndemână prin frigider sau camara, este acela că trebuie sa contină texturi diferite: moale si crocant, să aibă un gust echilibrat, ingredientele să se combine armonios, si un dressing homemade. Textura crocantă o obtinem adaugand in salate crutoane de pâine sau oleaginoase (seminte de dovleac, nuci, caju, migdale, seminte decojite de floarea soarelui), cubulete prăjite de bacon, fâsii de jambon, legume crude crocante – ridichi, gulie, țelină apio, fenel, etc. Pot conține cereale fierte: arpacas, mei, orz, diverse soiuri de orez, bulgur, precum și tapioca, quinoa, hrișcă decorticată, mazare galbenă, linte, sau/și legume, sau diverse varietati de salată si citrice. In fine, combinațiile sunt multiple.

In cazul de față avem un preparat care poate fi consumat atat calduț cat si rece. Legumele ii confera un gust dulce-acrișor completat de gustul usor aspru al branzei de capră. Niciun ingredient nu a fost ales la întâmplare.

INGREDIENTE (2 portii):

  • 2-3 morcovi subtiri
  • o jumatate de cartof dulce
  • 1-2 păstârnac subtire
  • 2-3 cartofi noi micuți
  • 1 ceapă mare rosie
  • 1 catel de usturoi
  • 1 crenguta rozmarin
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • sare de mare grunjoasă
  • 2 linguri sirop de arțar
  • 50 gr telemea de capră
  • 2-3 linguri miez de nucă taiat grosier
  • cateva frunzulite de rucola

MOD DE PREPARARE:

  1. Spalati legumele, curatati-le si puneti-le intr-o tavă tapetata cu hartie de copt. Morcovii si pastarnacul daca sunt subțiri lasati-i intregi, ceapa taiati-o grosier, cartoful dulce in felii iar cartofii noi in jumatati.
  2. Ungeti cu ulei de măsline si masati legumele cu mainile, sa se imbrace bine in ulei. Adaugati sare de mare si un fir subtire de sirop de arțar.
  3. Incalziti cuptorul la 180 de grade, coaceti circa 40 de minute sau cat considerati ca este necesar sa fie coapte, dar sa rămână crocante și intregi.
  4. Scoateți legumele din tavă, una cate una, asezati-le pe platoul de servire, adaugati miez de nuca, bucati de telemea rupte cat o îmbucatura. Presarati rucola (rucola are un gust asemanator cu nuca coaptă, merge foarte bine cu restul preparatului) si un fir de ulei. Nu adaugati dressing, salata este gustoasă si aromată.

Be the first to comment

Lasă un răspuns