Budică simplă de dovlecei.

 

INGREDIENTE (4-6 porții):

  • 500 gr dovlecei (românești sau zucchini)
  • 500 gr brânză ricotta
  • 50 gr parmezan ras
  • 1 ou + 1 gălbenuș
  • 1 lingură pesmet
  • 1 lingură pătrunjel verde tocat
  • sare si piper
  • ulei de măsline

MOD DE PREPARARE:

  1. Radeti dovleceii pe razatoarea cu ochiuri mari. Puneti-i intr-o strecuratoare si dati-le un praf de sare. Lasati-i cateva minute sa se scurgă.
  2. Puneti intr-o alta strecuratoare branza ricotta si lasati-o la scurs.
  3. Stoarceti bine dovleceii astfel incat sa eliminati apa, apoi amestecati toate ingredientele intr-un castron încăpător.
  4. Tapetati o tava cu hartie de copt si asezati compozitia niveland suprafata. Presarati un fir de ulei de masline.
  5. Incalziti cuptorul la 180 grade, coaceti timp de 30 de minute, sau cat considerati necesar pana face crustă deasupra.
  6. Cand este gata scoateti si lasati sa se racorească. Serviti preparatul cald sau rece, ca apetitiv sau fel unic împreună cu o salată de crudităti. Este ușoară ca un puf, înlocuiește cu succes o omletă. Eu am taiat-o în cubulețe și am servit-o ca aperitiv la un bufet. 

Be the first to comment

Lasă un răspuns