Mușchiuleț de vită cu sos de piper verde.

INGREDIENTE (4 porții):

  • 4 medalioane de muschiuleț de vită (150-200 gr/porție)
  • 1 lingură de piper verde (uscat)
  • 1 lingurită piper verde murat
  • 35 gr unt (cât o nucă)
  • 1 lingură ulei de masline
  • un păharel de brandy
  • 200 ml smântână de gatit
  • 1 lingurită mustar Dijon
  • sare

USTENSILE:

  • tigaie
  • sfoară de bucătărie

MOD DE PREPARARE:

  1. Striviti boabele de piper intr-un mojar sau cu dosul unei craticioare grele. Piperul trebuie zdrobit grosolan, nu fin.
  2. Legati fiecare medalion cu sfoara de bucatarie, de jur imprejur. In felul acesta isi vor păstra forma.
  3. Treceti carnea prin piperul zdrobit, pe ambele părti. Presati cu mâna astfel incat să intre putin in carne.
  4. Incingeti untul si uleiul intr-o tigaie, prajiti carnea, cate 2 minute pe fiecare parte. Scoateti si pastrati la cald.
  5. Stingeti grăsimea din tigaie cu brandy, asteptati sa se evapore alcoolul apoi adaugati smantana, mustarul, un praf de sare si piperul murat.
  6. Lasati cateva momente, apoi asezati carnea din nou in tigaie. Lasati cateva clocote pana sosul capata o consistentă medie, cat sa imbrace lingura. Carnea trebuie să rămână in sânge, dar o puteti găti asa cum va place.

Be the first to comment

Lasă un răspuns