

INGREDIENTE:
- 2 discuri de aluat foietaj refrigerat
- 250 gr branza ricotta
- 150 gr branza mozzarella
- 150 gr branza Gruyere sau Emmentaler
- 2-3 linguri branza Grana Padano rasa
- 2 oua
- sare si piper
pentru uns:
- 1 galbenus + 1 lingura de lapte sau smantana
MOD DE PREPARARE:
- Scurgeti ricotta intr-o strecuratoare.
- Taiati mozzarella si cascavalul Gruyere in cubulete mici
- Intr-un bol incapator amestecati toate ingredientele, pana obtineti o pasta omogena.

- Derulati cu grija primul sul de aluat, fara sa-l desprindeti de hartia pe care este ambalat.

- Ungeti lejer o forma de tarta cu diametrul de 26 cm, asezati discul de aluat, presati-l usor cu degetele sa se muleze pe forma.
- Adaugati compozitia de branza, neteziti suprafata

- Derulati cu grija si cel de-al doilea sul de aluat, tot asa, fara sa-l desprindeti de hartia cu care a fost ambalat.
- Bagati mana pe dedesuptul hartiei, intoarceti, si puneti ca un capac peste tarta. Presati usor cu palma sa se lipeasca pe toata suprafata, apoi despindeti hartia.

- Treceti un sucitor lung pe marginea tartei si presati pana se desprinde si cade surplusul de aluat.

- Bateti un galbenus cu o lingura de lapte sau smantana si ungeti toata suprafata.
- Incalziti cuptorul la 180 grade, coaceti 35-40 de minute. Tarta se va umfla frumos si va capata o culoare aurie.
- Lasati sa se racoreasca pe un gratar de bucatarie. Preparatul poate fi servit la cina, impreuna cu o salata mixta sau ca aperitiv. Eu o consum indiferent de momentul zilei, calda, abia scoasa din cuptor, si-mi presar un pic de zahar pudra deasupra, pentru ca in felul acesta imi amintesc de copilarie si placintariile dobrogene.

Be the first to comment