Răsturnată cu caise.

INGREDIENTE:

pentru blat

  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 180 gr unt topit
  • 150 gr făină
  • 1 linguriță esenta de vanilie sau migdale
  • 1 praf de sare
  • 20 gr migdale macinate (optional)

pentru caramel:

  • 150 gr zahar
  • 30 gr unt
  • 8-10 bucati caise, fara sâmbure, desfacute in jumătăți
  • migdale decojite (optional)

MOD DE PREPARARE:

  1. Bateti cremă ouăle cu zahărul.
  2. Turnati untul topit, in fir subtire ca la maioneza, fara sa opriti mixarea, pana devine o cremă omogenă. Adaugati si esenta de vanilie sau migdale.
  3. Eliminati mixerul, adaugati un praf de sare si faina cernută.
  4. Incorporati faina cu ajutorul unei spatule, cu miscari prin rostogolire. Dati deoparte.
  5. Pregatiti caramelul: topiti 150 gr zahar, pana capata o culoare de chihlimbar. Trageti cratita de pe foc si incoporati 30 gr unt.
  6. Alegeti o cratita cu fundul drept, cu diametrul de 22-24 cm. Ungeti cu unt peretii si baza.
  7. Asezati caisele cu taietura in jos, una langa alta, cat sa acoperiti fundul cratitei.
  8. Turnati caramelul peste caise, presarati migdale decojite (optional), apoi aluatul de pandispan. Neteziti suprafata.
  9. Incalziti cuptorul 180 ° functia static. Coaceti prajitura in partea inferioara a cuptorului, timp de 40 de minute.
  10. Cand este gata scoateti din cuptor, lasati sa se racoreasca, apoi asezati o farfurie mare la baza cratitei si rasturnati prajitura.

Este delicioasă, usor acrisoară de la caise, dulce de la caramel și cu gust predominant de unt topit.

Be the first to comment

Lasă un răspuns