
Am vazut acesta reteta filmată intr-o revistă englezească pentru amenajari de locuințe și am ramas fascinata de culori si formă, a fost musai sa incerc si eu.
INGREDIENTE:
- 1 buc aluat de foietaj refrigerat (de preferat in formă rotunda)
- 70 gr sos de merișoare
- 150 gr branza brie sau camembert, fara coajă
- 30 gr de miez de fistic
- 1 ou
- sare
MOD DE PREPARARE:
- Desfaceti aluatul de foietaj si intindeti-l pe hatia in care a fost ambalat. Puteti folosi si aluat congelat, il decongelati in frigider peste noapte.
- Decupati aluatul in forma rotunda, taiati dupa contur folosindu-va de un capac mare.
- Asezati in mijlocul foii un castronel si presati usor cat să i se imprime forma.
- Cu ajutorul unui cutit bine ascutit taiati mijlocul in 8 felii egale pana la semnul imprimat în aluat.
- Ungeti marginea tartei cu sos de merișoare.
- Indeparatati coaja brânzei si taiati-o felii. Asezati feliile de branza una langa cealaltă, peste sos.
- Presarati fistic taiat grosolan.
- Apucati fiecare felie de aluat de varf, intindeti-o usor si aduceti-o peste marginea tartei. Presati cu degetele sa se lipeasca. Procedati la fel cu restul.
- Ridicati marginea tartei, astfel incat sa formeze un cosulet, iar la caldura sa nu permita branzei sa se imprăstie.
- Bateti bine un ou (sau doar gălbenușul cu o lingură de apa) si ungeti aluatul.
- Presarati sare deasupra.
- Dati la cuptprul incins in prealabil la 200 de grade, pentru 20-25 de minute.
- Serviti preparatul fierbinte, ca aperitiv sau gustare. Păcat că nu puteți simți mirosul! ❤
Be the first to comment