Ouă „în Purgatoriu”.

Vă prezint astăzi o modalitate de preparare a ouălor ochiuri, un pic mai altfel, in sos roșu, picant cât vă place.

INGREDIENTE (2 portii):

  • 4 ouă
  • 400 gr sos de roșii
  • 1/2 ceapă
  • 1 ardei uite, roșu
  • frunze de busuioc
  • 1 catel usturoi
  • 30 ml ulei măsline
  • sare si piper

MOD DE PREPARARE:

  1. Pregătiți ingredientele.
  2. Feliati subtire ceapa, puneti-o la calit in ulei, împreună cu usturoiul si cateva frunze de busuioc. Adaugati cateva linguri de apa si lasati sa se înăbușe bine.
  3. Tocati marunt ardeiul iute, adaugati-l peste ceapă, iar dupa cateva momente, turnati si sosul de roșii. Lasati sa fiarbă la foc mic, condimentati dupa gust. Sosul rezultat trebuie sa fie gustos de sine stătător.
  4. Cand sosul este gata, dati deoparte tigaia, faceti spatiu cu dosul unei linguri si spargeti inauntru oăle, cu atentie sa nu rupeti gălbenușul.
  5. Puneti inapoi pe foc, asezati un capac si lasati sa se coaguleze albusurile, dar păstrați galbenusurile moi. 
  6. Presarati un praf de sare si piper.
  7. Serviti preparatul fierbinte (direct din tigaie, daca faceti portii individuale), rupeți gălbenușul cu dumicați de pâine și inmuiați in sosul format.

Be the first to comment

Lasă un răspuns