Fursecuri cu unt (biscuiți șprițați).

Aceste fursecuri nu sunt doar foarte gustoase, dar pot fi un cadou homemade sau o minunată metoda de a petrece timpul in bucătărie cu copiii, bunicii sau prietenele. Voi prezenta modul de executie dupa metoda clasica și metoda cu robotul Thermomix.

INGREDIENTE:

  • 250 gr unt moale (temperatura camerei)
  • 250 gr zahar pudră sau zahar de granulatie foarte fină
  • 3 ouă
  • 2 gr praf de copt (un varf de cutit)
  • 1 lingură extract de vanilie de bună calitate
  • coaja rasa de lămâie (bio sau netratată)
  • 375 gr făină cernută
  • 125 gr făină de migdale (migdale fără pielită macinate foarte fin)

In cazul in care nu aveti migdale, puteti inlocui cu faină, adica puteti folosi 500 gr de făină, cantitatea totală.

Optional, dacă doriti sa-i decorati:

  • 200 gr ciocolată cu lapte sau amăruie
  • bomboane pentru decor, diverse culori

USTENSILE:

  • mixer
  • hartie copt
  • tavi
  • poș cu dui mare in formă de stea

MOD DE PREPARARE

Varianta clasică:

  1. Pregatiti-va toate ingredientele. Macinati fin migdalele folosindu-vă de o rasnita pentru nuci. Oleaginoasele se macina foarte usor daca le coaceti in prealabil in cuptor, cateva momente, cat sa capete o culoare de fildeș. Lasati-le sa se răcească complet, apoi rasniti-le.
  2. Intr-un bol incapator frecati untul moale pana se transformă într-o cremă tartinabilă. Adaugati zaharul pudra, mixati bine, apoi ouăle si esenta de vanilie. Totul trebuie sa se trasforme intr-o cremă lucioasa.
  3. Cerneti faina, amestecati-o cu praful de sare, praful de copt, coaja rasa de lamaie si faina de migdale, apoi adaugati-o in ploaie la crema de unt. Mixati continuu.
  4. Dati la rece pentru 15 minute.
  5. Fixati pe poș un dui in forma de stea, un pic mai mare, cu o deschidere de 1,5 cm.
  6. Tapetati 2 tăvi cu hartie de copt.
  7. Turnati toată compozitia in poș apoi formati biscuiti, un pic la distanta unul de celălalt, se vor intinde la copt. Desenati forme de S sau rondele, potcoavă, cum va este la indemână.
  8. Incalziti cuptorul la 170 grade, static. Coaceti in jur de 10-12 minute sau cat trebuie sa devină usor aurii. Atentie, se ard foarte repede! 
  9. Scoateti-i si lasati-i sa se răcească complet pe un grătar de bucătărie.

Sunt foarte fragezi, au o aromă discretă de vanilie, vor disparea rapid, dar in cazul in care doriti sa-i conservati depozitati-i intr-un loc perfect uscat. Se pot conserva 4-5 zile.

Varianta Thermomix:

  • Macinati migdalele. Turbo/10 secunde.
  • Scoateti faina de migdale, puneti-o deoparte. Nu spalati bolul.
  • Asezati fluturele si introduceti 250 gr unt moale in bol.
  • Mixati 2 minute/viteza 3.
  • Deschideti capacul, adaugati 250 gr zahăr pudră.
  • Mixati 2 minute/viteza 3.
  • Deschideti, adaugati 3 ouă. Puneti capacul, 2 minute/viteza 3.
  • Scoateti fluturele, curati-l cu grija, adunati crema de pe peretii bolului.
  • Introduceti in bol: faina cernuta, faina de migdale, esenta de vanilie, coaja rasa de portocala, un varf cutit praf de copt, un praf de sare.
  • 3 minute/viteza 4.
  • Scoateti aluatul din bol si procedati mai departe de la punctul 4, metoda clasică.

Pentru decorare:

Rupeti ciocolata in bucatele si topiti-o pe baie de abur sau la microunde. Lasati-o sa se racorescă puțin, apoi scufundati capătul unui fursec in ciocolata topită, scuturati surplusul, presarati bomboanele colorate. Lasati sa se intarească pe un gratar de bucătărie. 

Dacă aveti cutii frumoase le puteti umple, impacheta si dărui persoanelor care pot aprecia un cadou homemade. 

Be the first to comment

Lasă un răspuns