Marmeladă de kiwi.

Primisem in toamnă o ladită cu kiwi, foarte moi si foarte urâte, de la cineva care are o tonetă cu legume-fructe și nu le mai putea comercializa. Nu-mi ramanea de facut decat o marmeladă. A iesit foarte gustoasă, legată, lejer acrisoară, sâmbureii nu se simt. Singurul regret este cel legat de culoare, prin fierbere si-a pierdut culoarea verde splendidă, dar pe mine acest aspect nu m-a interesat.

INGREDIENTE:

 • 1 kg kiwi, cantitate netă, după ce a fost curățată de pielită si nervura dură din interior
 • 500 gr zahar alb
 • 1 măr dulce
 • zeama de la o lămâie

MOD DE PREPARARE:

 1. Curatati mărul de coajă, taiati pulpa cubulete mici.
 2. Intr-o cratita cu fundul dublu puneti fructele, zaharul, zeama de lămâie si coaja de la măr, pe cat se poate in bucata întreagă.
 3. Fierbeti la foc foarte mic timp de aproape 2 ore. Cand este gata extrageti coaja de măr si aruncati-o. Coaja de măr ne-a asigurat in mod natural pectina necesară închegarii gemului.
 4. Incalziti cuptorul la 200 de grade, stingeti cuptorul, apoi introduceti borcanele spalate bine, fara capac, pentru sterilizare.
 5. Puneti marmelada cat timp este fierbinte. Strangeti bine capacele si repuneti in cuptorul fierbinte pentru sterilizare. Lasati-le in cuptor pana se racesc complet, apoi trasferati-le in cămară. Puteti folosi alta metodă de sterilizare, cea pe care o folositi pentru a steriliza gemuri si dulcețuri.

SFAT: pentru a obtine o culoare intensa fierbeti intai pulpa de fruct cu zeama de lamaie, timp de 10 minute, apoi adaugati zaharul si continuati fierberea.

Observatie

 • Dacă sunteti gurmand, această marmeladă, fiind un pic acrișoara, se preteaza si pentru degustarea branzeturilor maturate.
 • Consumati marmelada de kiwi la mic dejun, dar mai putin pentru umpluturi la deserturi, are un gust delicat.

Be the first to comment

Lasă un răspuns