Banana Bread (chec cu banane și nuci)

Banana Bread este o prăjitură americană, foarte ușor de executat – americanii știu sa-si simplifice viața – care conține un piure de banane si miez de nucă, ingrediente principale.

INGREDIENTE:

  • 3 banane foarte coapte (innegrite), de mărime mijlocie
  • 2 ouă
  • 75 gr unt topit
  • 135 gr zahăr tos
  • 1 linguriță esentă naturală de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1/2 linguriță (lingurită de ceai) bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurită praf de copt
  • 187 gr făină albă
  • 65 gr miez de nucă tocat (nu foarte fin, dar nici grosolan)

MOD DE PREPARARE:

  1. Curatati bananele de coajă si pasati-le intr-un robot de bucătărie. Trebuie sa rezulte un piure fin.
  2. Peste piureul de banane vărsati toate ingredientele lichide: ouăle, untul topit, esenta de vanilie. Mixati dând cateva impulsuri scurte la inceput, apoi timp de 1 minut.
  3. Intr-un bol încăpător amestecati ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul, sarea.
  4. Adaugati ingredientele uscate peste cele umede si mixati la viteza maximă, 2 minute sau cat considerati necesar pana devine o compozitie fluidă.
  5. Puneti compozitia intr-un bol si combinati cu miezul de nucă macinata. Amestecați bine.
  6. Încălziti cuptorul la 180 grade, functia ventilat.
  7. Ungeti o forma dreptunghiulară de chec, cu unt, tapetati-o cu făină si turnati compoziția.
  8. Dati la cuptor pentru 50-60 de minute. Controlați prăjitura dupa 50 de minute, nu toate cuptoarele coc la fel.
  9. Scoateti si lasati sa se răcească complet pe un grătar de bucătărie.

Be the first to comment

Lasă un răspuns