
Banana Bread este o prăjitură americană, foarte ușor de executat – americanii știu sa-si simplifice viața – care conține un piure de banane si miez de nucă, ingrediente principale.
INGREDIENTE:
- 3 banane foarte coapte (innegrite), de mărime mijlocie
- 2 ouă
- 75 gr unt topit
- 135 gr zahăr tos
- 1 linguriță esentă naturală de vanilie
- 1 praf de sare
- 1/2 linguriță (lingurită de ceai) bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurită praf de copt
- 187 gr făină albă
- 65 gr miez de nucă tocat (nu foarte fin, dar nici grosolan)
MOD DE PREPARARE:
- Curatati bananele de coajă si pasati-le intr-un robot de bucătărie. Trebuie sa rezulte un piure fin.
- Peste piureul de banane vărsati toate ingredientele lichide: ouăle, untul topit, esenta de vanilie. Mixati dând cateva impulsuri scurte la inceput, apoi timp de 1 minut.
- Intr-un bol încăpător amestecati ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul, sarea.
- Adaugati ingredientele uscate peste cele umede si mixati la viteza maximă, 2 minute sau cat considerati necesar pana devine o compozitie fluidă.
- Puneti compozitia intr-un bol si combinati cu miezul de nucă macinata. Amestecați bine.
- Încălziti cuptorul la 180 grade, functia ventilat.
- Ungeti o forma dreptunghiulară de chec, cu unt, tapetati-o cu făină si turnati compoziția.
- Dati la cuptor pentru 50-60 de minute. Controlați prăjitura dupa 50 de minute, nu toate cuptoarele coc la fel.
- Scoateti si lasati sa se răcească complet pe un grătar de bucătărie.
Be the first to comment